بررسی مقاومت دانشکده فناوری اطلاعات در مورد پذیرش سیستم مدیریت یادگیری با استفاده از متغیرهای نهفته در یک مدل فناوری پذیرش

ساخت وبلاگ

برای تقویت آموزش در آموزش عالی ، بسیاری از دانشگاه های خاورمیانه تصمیم گرفته اند تا سیستم های مدیریت یادگیری (LMS) را به موسسات خود معرفی کنند. با این حال ، این فناوری آموزشی جدید در تمام توان خود مورد استفاده قرار نمی گیرد و از طرف اعضای هیئت علمی با مقاومت روبرو می شود. برای بررسی این پدیده ، ما یک مطالعه تحقیقاتی تجربی را برای کشف عوامل مؤثر در پذیرش اعضای هیئت علمی از LMS انجام دادیم. بنابراین ، در ترم پاییز سال 2014 ، اعضای هیئت علمی فناوری اطلاعات برای درک بهتر درک آنها از ترکیب LMS در دوره های خود مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عوامل شخصی مانند انگیزه ، اضطراب بار و پشتیبانی سازمانی نقش مهمی در درک سودمندی LMS در بین اعضای هیئت علمی IT دارند. این یافته ها حاکی از افزودن این سازه ها به منظور گسترش مدل پذیرش فناوری (TAM) برای پذیرش LMS است که می تواند به ذینفعان دانشگاه کمک کند تا از این سیستم استفاده کنند. این ممکن است در برنامه ریزی و ارزیابی استفاده از یادگیری الکترونیکی کمک کند.

1. معرفی

تأثیر فن آوری های اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر استراتژی های آموزش و یادگیری تأثیر گذاشته است [1] ؛به طور خاص ، یادگیری توسط رسانه های الکترونیکی (یادگیری الکترونیکی) را فعال کرده است. در نتیجه ، تقاضای فزاینده ای برای یادگیری مسافت و آنلاین وجود داشته است. علاوه بر این ، توسعه پلت فرم یادگیری الکترونیکی آموزش و پرورش را از معلم محور به دانش آموز محور تغییر داده است و می تواند به جای ارائه اطلاعات صرفاً ارائه دهنده یادگیری ، یادگیری را آموزش دهد. مربیان با ارائه منابع و فعالیتهای مفید برای دانش آموزان از طریق استفاده از فناوری باید سیستم آموزش و یادگیری را بهبود بخشند. بنابراین ، معلمان باید این فناوری های جدید را اتخاذ کرده و از آنها عاقلانه برای ارائه مطالب به دانش آموزان استفاده کنند. به عنوان مثال ، اعضای هیئت علمی باید با اجرای سیستم مدیریت یادگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده کنند.

یک سیستم مدیریت یادگیری (LMS) یک برنامه نرم افزاری است که ضمن پیگیری پیشرفت آنها و تولید گزارش های مرتبط ، برای ارائه برنامه های آنلاین و برنامه های آموزشی به دانش آموزان استفاده می شود [2]. LMS استقلال را با استفاده از فناوری افزایش می دهد و در عین حال همزمان تعامل و همکاری بین دانشجویان و کارمندان آموزش در خارج از کلاس را ارتقا می بخشد [1]. یکی از ابزارهای موجود در LMS یک انجمن بحث و گفتگو آنلاین است که با فعال کردن ارتباطات ناهمزمان و تسهیل حل مسئله ، پایه و اساس کلاس را برای دانش آموزان تقویت می کند. برنامه های LMS غالباً به عنوان ابزاری کارآمد برای ارائه یادگیری با کیفیت بالا برای دانش آموزان با دسترسی مداوم به مطالب یادگیری ، در حالی که امکان مدیریت کارآمد دوره برای معلمان را فراهم می کند ، ارتقا یافته است. در حالی که بسیاری از برنامه های LMS موجود وجود دارد ، محبوب ترین آنها Blackboard است که در مطالعه ما مورد استفاده قرار می گیرد.

به تازگی ، وزارت آموزش و پرورش در عربستان سعودی ، یادگیری الکترونیکی را به عنوان مؤلفه ای از برنامه ملی خود تصویب کرد. این طرح خواستار پذیرش یادگیری الکترونیکی ، یادگیری از راه دور و یادگیری آمیخته در آموزش عالی است [3]. یکی از دستاوردهای برنامه تأسیس دانشگاه الکترونیکی سعودی در سال 2011 است. این موسسه برنامه های کارشناسی ارشد و کارشناسی را ارائه می دهد [4]. در همین راستا ، دانشگاه های مختلف در سراسر پادشاهی ، فعالیت های یادگیری الکترونیکی را تأسیس کرده و کارمندان اختصاصی را برای حمایت از یادگیری ترکیبی و پذیرش LMS در دوره های دانشگاه استخدام کرده اند. این Deanship آموزش الکترونیکی دوره های آموزشی مربوط به نحوه استفاده از ابزارهایی را برای طراحی دوره های دیجیتال برای اعضای هیئت علمی علاقه مند ارائه داده است. با این حال ، در حال حاضر ، برنامه های LMS تمایل دارند به عنوان طاق های صرف برای خانه و پراکندگی داده های دوره به جای بهبود نتایج یادگیری دانش آموزان استفاده شوند. این ممکن است که مربیان تجربه تعامل مبتنی بر رایانه مانند تسهیل گروه های بحث های ناهمزمان یا اجرای آزمونهای آنلاین را تجربه کنند [2]. این سؤال مفید است که آیا این امر برای مربیانی که دوره های فناوری اطلاعات را نیز آموزش می دهند ، صادق است یا خیر.

در حالی که مطالعات بیشماری بر قصد و رفتار استفاده نسبت به پذیرش LMS متمرکز شده است ، تحقیقات اندکی تأثیر متغیرهای خارجی بر استفاده از LMS را نشان داده است که توسط [5-7] پیشنهاد شده است. بنابراین ، لازم است تحقیقاتی انجام شود که به طور جدی برای کشف عوامل مؤثر بر پذیرش LMS (یادگیری الکترونیکی) در تدریس بررسی می شود. با این حال ، تحقیقات حداقل در عربستان سعودی انجام شده است تا به طور تجربی رابطه اعضای هیئت علمی و استفاده از LMS با عوامل شخصی مانند انگیزه ، اضطراب ، سودمندی درک شده LMS (PU) ، LMS سهولت استفاده (PEOU) و پشتیبانی سازمانی را تعیین کند.

در مطالعه حاضر ، ما بر درک پیشینه های استفاده از LMS در آموزش عالی در دانشگاه کینگ سعود ، به ویژه در بین اعضای دانشکده فناوری اطلاعات ، تمرکز می کنیم و چگونگی تعامل عوامل علاقه با یکدیگر را ارزیابی می کنیم.

سازمان این مقاله به شرح زیر است: اول ، ما مسئله تحقیق و اهداف را به همراه فرضیه های تحقیق مربوط به متغیرهای نهفته پذیرش مدل فناوری بیان می کنیم. پس از آن ، بررسی مدل های پذیرش پیشنهادی در بررسی ادبیات ارائه شده است. در مرحله بعد ، ما طرح طرح تحقیق و روش متشکل از تنظیم مطالعه ، ابزارهای جمع آوری داده ها ، طراحی فرایند مطالعه و روشهای تجزیه و تحلیل داده ها را ایجاد می کنیم. سپس یافته های این تحقیق را ارائه می دهیم و بر اساس نظرات اعضای هیئت علمی و همچنین در مورد مدل های رگرسیون ، تجزیه و تحلیل معنی دار ارائه می دهیم. سرانجام ، مقاله خود را نتیجه می گیریم و پیشنهادهایی را برای کارهای آینده ارائه می دهیم.

2. مشکل تحقیق

در KSU LMS چندین سال است که اقتباس شده است. برخی از اعضای هیئت علمی آن را پذیرفته اند ، در حالی که برخی دیگر اینگونه نیستند. در میان دانشکده هایی که در برابر پذیرش LMS مقاومت کرده اند ، اکثر دانشکده های فناوری اطلاعات (IT) هستند. در حال حاضر چهارم یا کمتر از اعضای هیئت علمی فناوری اطلاعات از LMS (تخته سیاه) در تدریس خود استفاده می کنند. آنها همچنین انگیزه کمی نسبت به آموزش و استفاده از این ابزار در فعالیت های روزانه کلاس خود تجربه کرده اند. مشکل مورد بررسی در مورد درک دلایل پایین تر میزان استفاده از LMS برای تدریس و یادگیری در بخش فناوری اطلاعات است. سطح پذیرش و علل مقاومت باید برای ارائه بینش برای تشویق اجرای موفقیت آمیز LMS (تخته سیاه) به عنوان بستر یادگیری الکترونیکی مشخص شود. طبق مطالعات قبلی [6 ، 8-11] انگیزه ، اضطراب رایانه و پشتیبانی سازمانی همه عوامل تعیین کننده PEOU و PU بودند [6]. تحقیقات قبلی نشان داد که اضطراب رایانه بر کاربران یک سیستم اطلاعاتی تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، Teo (2011) در [12] دریافت که زن در مقایسه با مردان سطح اضطراب رایانه ای بالاتری دارد. اگرچه تلاش های مشابهی در تحقیقات قبلی انجام شده است ، ما هیچ مطالعه ای پیدا نکردیم که این عوامل خاص را همزمان به عنوان متغیرهای خارجی مؤثر بر LMS (حتی IS) که در TAM فرض شده است ، بررسی کنیم. ما امیدواریم که این مطالعه درک دیگری از اضطراب ، انگیزه ، پشتیبانی سازمانی ، روابط PEOU و PU و نقش آنها در استفاده از LMS ارائه دهد.

3. اهداف تحقیق

این مطالعه بخشی از مدل پذیرش فناوری (TAM) [13] را برای مطالعه متغیرهایی که مهمترین آن بر پذیرش LMS در بین اعضای هیئت علمی فناوری اطلاعات تأثیر می گذارد ، اتخاذ می کند. هدف از مطالعه ما ، تجزیه و تحلیل رابطه استفاده از دانشکده از LMS در هنگام ارائه دوره های یادگیری ترکیبی است. سازه های منتخب انگیزه ، اضطراب بار ، سودمندی درک شده ، سهولت درک شده استفاده ، پشتیبانی سازمانی و استفاده واقعی از LMS هستند. جدول 1 متغیرهای مختلف را در این مطالعه نشان می دهد ، زیرا ستون اول متغیرها را لیست می کند ، ستون دوم تعداد موارد (سؤالات) مورد استفاده برای اندازه گیری هر یک از متغیرها را نشان می دهد و پشتیبانی نظری برای هر یک از آنها و ستون سوم را نشان می دهداشاره به مطالعات قبلی را ارائه می دهد.

4- فرضیه های تحقیق

هدف از مطالعه ما بررسی مکاتبات بین استفاده از دانشکده از LMS و متغیرهای زیر بود: انگیزه ، اضطراب بار ، پشتیبانی ، سودمندی درک شده و سهولت استفاده. سؤال زیر پرسیده شد: روابط بین این متغیرهای خارجی و نگرش دانشکده مربوط به اتخاذ فن آوری های یادگیری الکترونیکی چیست؟از این سؤال تحقیق ، فرضیه های زیر را به دست آورده ایم:

افزایش حمایت مثبت سازمانی ، سودمندی درک شده ، سهولت استفاده در استفاده و کاهش اضطراب بار نسبت به تخته سیاه منجر به افزایش آماری قابل توجهی در متغیر انگیزه خواهد شد.

افزایش انگیزه مثبت ، پشتیبانی سازمانی ، سودمندی درک شده و سهولت استفاده از تخته سیاه منجر به کاهش آماری قابل توجهی در اضطراب بار در دانشکده فناوری اطلاعات خواهد شد.

افزایش انگیزه مثبت ، سودمندی درک شده ، کاهش اضطراب بار و سهولت استفاده در استفاده از تخته سیاه منجر به افزایش آماری قابل توجهی در حمایت سازمانی خواهد شد.

افزایش انگیزه مثبت ، پشتیبانی سازمانی ، کاهش اضطراب بار و سهولت استفاده در استفاده از تخته سیاه منجر به افزایش آماری قابل توجهی در سودمندی درک شده خواهد شد.

5. بررسی ادبیات

ادبیات مربوط به پذیرش فناوری در دهه گذشته شاهد افزایش چشمگیر تحقیقات بوده است. این تحقیق عمدتاً برای درک پذیرش فناوری در محیط صنعتی انجام شد. در [15] ، پذیرش فناوری به عنوان تمایل کاربر برای استفاده از فناوری برای کارهایی که برای پشتیبانی از آن طراحی شده است تعریف شده است. چندین مطالعه موردی برای شناسایی و توضیح عوامل مؤثر در اتخاذ فناوری به منظور به حداقل رساندن مقاومت یا رد انجام شد [12]. علاوه بر این ، فناوری بخش اساسی یادگیری الکترونیکی است.

یادگیری الکترونیکی یک محیط یادگیری غنی از فناوری را توصیف می کند. در تحقیقات زیادی به عنوان ابزاری برای بهبود فرایندهای یادگیری دانش آموزان و تقویت شیوه های تدریس مورد بحث قرار گرفته است. سیستم های مدیریت یادگیری ابزاری اساسی برای تسهیل یادگیری الکترونیکی در نظر گرفته شده و توسط دانشگاه های متعددی برای تسهیل و گسترش فرصت های یادگیری به کار گرفته می شوند. با این وجود ، این فناوری اغلب به تمام توان خود عادت نمی کند.

معلمان در نهایت مسئول تصمیم نهایی برای استفاده یا جلوگیری از فناوری هستند. برای درک اینکه چرا معلمان یادگیری الکترونیکی را می پذیرند یا رد می کنند ، باید درک کرد که چرا معلمان فناوری را می پذیرند یا رد می کنند [12].

بسیاری از مدل های طراحی شده برای ارزیابی پذیرش کاربر در ادبیات ذکر شده اند. مروری بر این مطالعات در [5] ارائه شده است. مدل پذیرش فناوری (TAM) یکی از محبوب ترین مدل هایی است که برای بررسی پذیرش فناوری کاربران استفاده می شود [13]. این مدل ریشه در مدل تئوری عمل (TRA) دارد که توسط Ajzen و Fishbein طراحی شده است [16]. به گفته TAM ، استفاده از یک سیستم اطلاعاتی (IS) به هدف شخص برای استفاده از این سیستم بستگی دارد. این قصد با نگرش فرد نسبت به IS تعیین می شود. این نگرش به خودی خود تحت تأثیر سودمندی درک شده و سهولت درک شده استفاده شده است ، که هر دو عوامل تعیین کننده استفاده از IS هستند [5]. TAM بسیاری از سازه های رفتار TRA را با دو عامل برای پیش بینی پذیرش کاربر جایگزین می کند: سهولت درک شده استفاده (PEOU) ("درجه ای که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص عاری از تلاش خواهد بود") و سودمندی درک شده (PU)("درجه ای که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص باعث افزایش عملکرد شغلی خود می شود") [5]. رویکرد کلی TAM تلاش برای شناسایی سازه های تأثیرگذار بر اهداف کاربران برای استفاده از فناوری است. این دو متغیر توسط دیویس [5] تأیید شد تا عوامل اصلی پذیرش کاربر باشد. مطالعات تجربی بیشماری به این نتیجه رسیده اند که TAM ساده ترین مدل ، آسان ترین کاربرد و قوی ترین توضیح آن است/استفاده از آن در زمینه های تجاری است [6 ، 7 ، 17]. با این وجود ، متغیرهای خارجی که احتمالاً در یک زمینه خاص بسیار تأثیرگذار هستند ، باقی مانده است ، همانطور که دیویس در [5] بیان شده است. وی اظهار داشت که برای گسترش TAM با متغیرهای اضافی ، مطالعات بیشتری لازم است. TAM در شکل 1 ارائه شده است.

بنابراین ، TAM ، علاوه بر اینکه چندین بار توسط محققان مختلف تأیید شده است ، نیز در معرض پیشرفت ها و سازگاری های مختلف قرار گرفت و از نویسنده آن شروع شد. در یک پروژه بعدی ، Venkatesh و Davis [8] پسوند TAM به نام TAM2 را توسعه دادند. TAM2 تمایل دارد عناصری را که بر سودمندی درک شده و اهداف استفاده از فناوری تأثیر می گذارد ، با اضافه کردن دو ساختار شناسایی کند: تأثیر اجتماعی و فرآیندهای ابزاری شناختی. ساخت اول به داوطلبانه ، هنجارهای ذهنی و تصویر اشاره دارد. دوم به ارتباط شغلی ، کیفیت خروجی و نمایش نتایج ملموس اشاره دارد. این مدل با واریانس 40 ٪ -60 ٪ برای سودمندی درک شده و واریانس 34 ٪ -52 ٪ برای استفاده در نظر گرفته شده تأیید شد.

علاوه بر این ، در [7] ، نویسندگان هشت مدل مربوط به پذیرش فناوری را بررسی کردند. مطالعه آنها منجر به تولد جدید TAM شده است: نظریه متحد پذیرش و استفاده از فناوری یا USAUT. در این پسوند ، ساختار نگرش در نظر گرفته نمی شود. UTAUT از سه عامل تعیین کننده برای استفاده قصد ، امید به عملکرد ، امید به تلاش و تأثیرات اجتماعی و یک تعیین کننده ، تسهیل شرایط رفتاری برای استفاده استفاده می کند. نتایج تجربی این مدل واریانس تصویربرداری بالا تقریباً 70 ٪ را نشان داد. با این حال ، در نتیجه گیری مطالعه خود ، نویسندگان کارهای آینده را برای جستجوی سازه های جدید برای توضیح قصد استفاده توصیه کردند.

در همین راستا ، نویسندگان در [6] تأثیر ویژگی های متنی را هنگام توصیف پذیرش فناوری بررسی کردند. بر اساس تئوری شناختی اجتماعی ، آنها شش متغیر مستقل را به مدل پذیرش فناوری (TAM) ، اضطراب رایانه ، تجربه قبلی ، پشتیبانی سازمانی ، ساختار کار و کیفیت سیستم و همچنین یک متغیر مداخله کننده (اثربخشی رایانه) اضافه کردند. نویسندگان مدل گسترده (شکل 2) را با استفاده از یک بررسی پستی آزمایش کردند و نتایج با استفاده از تجزیه و تحلیل حداقل مربعات جزئی جدول بندی شد. نتایج نشان داد که میزان مصرف سیستم به شدت تحت تأثیر اضطراب رایانه ، تجربه قبلی ، پشتیبانی سازمانی ، ساختار کار ، کیفیت سیستم و سودمندی درک شده است. علاوه بر این ، سودمندی درک شده قوی ترین واسطه در تعیین استفاده از سیستم بود. این مدل با تمام روابط بین سازه ها در زمینه استفاده از رایانه شخصی و نتایج رضایت بخش مورد آزمایش قرار گرفت.

در حالی که نسخه های مختلف TAM بر روی ابزار ، قابلیت استفاده و پذیرش در زمینه های تجاری متمرکز شده است ، سایر نویسندگان [12 ، 18-20] با در نظر گرفتن فاکتور سودمندی آموزشی ، این مدل ها را در آموزش و پرورش به کار گرفته اند. این مطالعات به شرح زیر توضیح داده خواهد شد.

یک مطالعه جالب در [20] از ساختارهای مدل پذیرش فناوری (TAM) از سودمندی و سهولت استفاده برای ارزیابی پذیرش دانشجویان دانشگاه البته وب سایت ها به عنوان یک ابزار یادگیری مؤثر استفاده کرد. یک ابزار نظرسنجی به 450 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد توزیع شد و در مجموع 403 پاسخ قابل استفاده به دست آمد. نویسنده تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی را با استفاده از تکنیک های مدل سازی معادلات ساختاری اجرا کرد. این مورد متعاقباً برای متناسب بودن و اعتبارسنجی مدل پذیرش وب سایت دوره (CWAM) طراحی شده برای این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به دست آمده از طریق CWAM نشان داد که مناسب با داده ها است. سودمندی وب سایت دوره و سهولت استفاده ثابت شده است که تعیین کننده اصلی پذیرش و استفاده از وب سایت ها به عنوان یک فناوری یادگیری مؤثر و کارآمد است. روابط علّی بین سازه هایی که توسط CWAM در نظر گرفته شده به خوبی پشتیبانی می شود ، 83 ٪ از کل واریانس در پذیرش و استفاده از وب سایت دوره را به خود اختصاص می دهد.

علاوه بر این ، یک مطالعه مفید دیگر [21] TAM را در آموزش عالی تجزیه و تحلیل کرد تا قصد رفتاری دانش آموزان را برای استفاده از یادگیری الکترونیکی درک کند. نویسنده رابطه قصد دانش آموزان را برای استفاده از یادگیری الکترونیکی با سازه های متعدد از جمله نگرش آنها ، سودمندی درک شده ، سهولت درک شده در استفاده ، خودکارآمدی یادگیری الکترونیکی ، هنجار ذهنی و دسترسی به سیستم آزمایش کرده است. وی نتیجه گرفت که TAM یک ابزار نظری خوب برای درک پذیرش کاربران از یادگیری الکترونیکی است و دریافت که یادگیری خودکارآمدی که به عنوان یک عامل انگیزشی ذاتی در نظر گرفته می شود مهمترین سازه است و به دنبال آن هنجار ذهنی در شفاف سازی فرایند علی در مدل است.

اخیراً ، محققان بر پذیرش دانشکده استفاده از یادگیری الکترونیکی مبتنی بر وب و نه قالب های سنتی کلاس متمرکز شده اند. آنها به مدل پذیرش فناوری (TAM) به عنوان پایه ای برای درک پذیرش یادگیری الکترونیکی در آموزش عالی اعتماد کردند. ما برخی از این مطالعات را در بخش زیر گزارش خواهیم کرد.

در [19] ، نویسنده خاطرنشان كرد كه معلمان به همان اندازه كه در مدارس آمریكا انتظار می رود از فناوری استفاده نمی كنند و در پایان نامه خود به دو سؤال پرداخته اند: "(1) معلمان ثانویه چند بار و تا چه اندازه از فناوری یادگیری الکترونیکی مبتنی بر وب استفاده می كنند. برای حمایت از یادگیری دانش آموزان ؛(2) چه عواملی بر پذیرش معلمان یا رد فناوری در تدریس آنها تأثیر می گذارد. "در مطالعه خود ، تئوری یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری (UTAUT) به عنوان یک چارچوب نظری برای تعیین استفاده واقعی معلمان از یادگیری الکترونیکی مورد استفاده قرار گرفت. یک نظرسنجی در پنج دبیرستان شمال شرقی پنسیلوانیا به معلمان توزیع شد و مصاحبه ها توسط نویسنده انجام شد. در مجموع 151 معلم به این نظرسنجی پاسخ دادند. نویسنده از یک روش همبستگی مختلط برای بررسی تأثیر چندین متغیر مستقل از جمله امید به عملکرد ، امید به تلاش ، نفوذ اجتماعی و تسهیل شرایط در پذیرش معلمان دبیرستان از فناوری یادگیری الکترونیکی استفاده کرده است. نتایج این مطالعه نشان داد که امید به عملکرد مهمترین عامل در تعیین پذیرش معلمان و استفاده از یادگیری الکترونیکی است ، علاوه بر سایر عواملی مانند امید به تلاش و شرایط تسهیل کننده ، که همچنین در پذیرش نقش دارند.

یک مطالعه منی در این زمینه کار ارائه شده در [9] است. نویسنده مدل جدیدی را پیشنهاد کرده است: مدل انگیزه و پذیرش (MAM) ، که ترکیبی از مدل پذیرش فناوری (TAM) و مدل تعهد و تلاش لازم (عصا) است. نویسنده در این MAM متغیرهای زیر را اتخاذ کرده است: سودمندی درک شده ، حمایت سازمانی درک شده ، سهولت درک شده و نگرش دانشکده. هدف از این مطالعه بررسی ادراک دانشکده و استفاده از آنها از یک برنامه نرم افزاری جدید به نام Livetext بود. نویسنده مدل خود را در بین دانشکده دانشگاه جنوب شرقی با استفاده از تحلیل رگرسیون آزمایش کرده بود. این یافته ها حاکی از آن است که نگرش در استفاده از نرم افزار جدید و علاوه بر این ، بر سهولت استفاده از آن تأثیر داشته است.

در [10] ، نویسنده الگویی را بر اساس TAM ساخته است تا پذیرش فناوری را در بین معلمان Preservice در یک موسسه آموزش معلمان در سنگاپور بررسی کند. نویسنده در مقاله خود موفقیت TAM را در زمینه تجارت و کاربرد محدود آن در زمینه های آموزشی برجسته می کند. وی یادآوری کرد که بسیاری از مطالعات نشان می دهد که معلمان به طور مؤثر از فناوری استفاده نمی کنند. به گفته نویسنده ، این به این دلیل است که معلمان در کار خود استقلال خاصی دارند. معلمان همچنین با متغیرهای زیادی از جمله خودکارآمدی رایانه ، پیچیدگی فناوری و شرایط تسهیل کننده روبرو هستند. علاوه بر این ، برای ارزیابی TAM در یک زمینه آموزشی ، نویسنده میزان تا چه اندازه متغیرهای TAM پذیرش فناوری را در بین معلمان نگهدارنده پیش بینی کرده است. علاوه بر این ، وی اهمیت روابط بین این متغیرهای خارجی و موارد موجود در TAM را در نظر گرفت. مدل حاصل نشان داد که سودمندی درک شده قوی ترین تعیین کننده قصد رفتاری است. از طرف دیگر ، این نتایج نشان داد که سازه های سودمندی درک شده ، نگرش به استفاده از رایانه و خودکارآمدی رایانه تأثیر مستقیمی در پذیرش فناوری معلمان نگهدارنده دارد. در مقابل ، سهولت درک شده استفاده ، پیچیدگی فناوری و شرایط تسهیل کننده بر پذیرش فناوری به طور غیرمستقیم تأثیر می گذارد.

مطالعات دیگر بر تحقیقات آنها در مورد متغیرهای خارجی [13] و رابطه آنها با PEOU و PU تأکید دارد. از جمله این مطالعات به شرح زیر است.

در [22] ، این تحقیق اضطراب رایانه ، خودکارآمدی رایانه و سهولت استفاده از LMS را مورد بررسی قرار داد. این مطالعه بر رابطه بین اضطراب و PEO و نقشی که واسطه خودکارآمدی رایانه در آن رابطه ایفا می کند ، متمرکز شده است. این مطالعه در یک دوره دوره آنلاین کارشناسی انجام شد که یک سال با استفاده از LMS به عنوان سیستم هدف انجام شد. از یک ابزار نظرسنجی با استفاده از سه سازه استفاده شد: سهولت درک شده ، اضطراب رایانه و خودکارآمدی. این یافته نشان داد که خودکارآمدی رایانه در واسطه تأثیر اضطراب بر PEOU از LMS نقش مهمی دارد. نتایج مطالعه از وجود یک رابطه قوی و معنی دار بین اضطراب و خودکارآمدی پشتیبانی می کند. این نشان داد که با افزایش اضطراب دانش آموزان ، درک سهولت استفاده کاهش می یابد و برعکس.

علاوه بر این ، یک مطالعه در [14] بر نقش خودکارآمدی رایانه (CSE) و اعتقادات اضطراب رایانه در سطح برنامه در زمینه پذیرش و استفاده از سیستم متمرکز شده است. نویسندگان اثرات مستقیم و غیرمستقیم برنامه (CSE) و اضطراب کاربرد را در پذیرش کاربر از IS ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که خودکارآمدی کاربرد تأثیر زیادی در سهولت درک شده در استفاده و یک مورد قابل توجه در سودمندی درک شده دارد. به گفته نویسندگان ، نتایج نشان می دهد که باورهای خاص برنامه ممکن است پیش بینی بهتری از رفتار نسبت به اعتقادات عمومی ارائه دهند.

در [23] ، نویسنده چهار مطالعه انجام داد. کار بخشی از رویکردی است که رویکردهای پذیرش فناوری و فضای جدیدی به نام "تجربه کاربر" را ترکیب می کند. در این فضای جدید ، نویسنده شامل متغیرهایی از قبیل اضطراب رایانه ، خودکارآمدی ، تجربه قبلی ، پیچیدگی کار ، سهولت درک شده در استفاده و سودمندی درک شده است. این تحقیق دارای دو هدف اصلی است: (1) بررسی تأثیر سطح پیچیدگی وظایف و روحیه کاربر بر تجربه کاربر و متغیرهای پذیرش فناوری.(2) ارائه یک مدل ساختاری یکپارچه که سهم متغیرهای ابزاری و غیرمستقیم را در فرآیند اتخاذ فناوری حساب می کند. نتایج اصلی به ویژه نشان داد که درک قابلیت استفاده با سطح قابلیت استفاده واقعی سازگار است. علاوه بر این ، به نظر می رسد که تأثیر و قابلیت استفاده متغیرهای واکنشی برای استفاده از سیستم است.

پس از ادبیات ، با گذشت سالها ، مطالعات تحقیقاتی عوامل متعددی را در مورد پذیرش فناوری با متغیرهای مختلف خارجی با توجه به زمینه و فرهنگ مورد استفاده از این فناوری شناسایی کرده اند. هیچ مدل منحصر به فردی وجود ندارد که به طور مؤثر در مورد همه زمینه ها اعمال شود. بنابراین ، مطالعه ما در مورد مقاومت اعضای هیئت علمی ما در استفاده از LMS از طریق استفاده از سازه های مختلف بررسی خواهد شد. این مورد بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

6. طراحی و روش تحقیق

بر اساس تحقیقات قبلی که نشان دهنده تأثیر سودمندی و سهولت استفاده در استفاده از یادگیری الکترونیکی است [12 ، 20] ، ما مطالعه خود را بر روی پیشینهای این سازه ها متمرکز کردیم. ما روی (1) درک عوامل شخصی تأثیرگذار بر سودمندی LMS که نقش مهمی در پذیرش یا رد فناوری دارد و (2) بررسی رابطه بین سودمندی درک شده (PU) ، سهولت استفاده از استفاده (PEOU) ، انگیزه تمرکز خواهیم کرد.، پشتیبانی سازمانی و اضطراب بار (شکل 3).

کتاب دستیار معامله گر...
ما را در سایت کتاب دستیار معامله گر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پرویز صیاد بازدید : 155 تاريخ : پنجشنبه 3 فروردين 1402 ساعت: 19:40